Poletíme?: Popularita této party stále stoupá

Poletíme?: Popularita této party stále stoupá

Poletíme?: Popularita této party stále stoupá

files/Fotky ke článkům/Kronek/.big/Foto_David_Podrabský_mail.jpg

POLETÍME? Foto: David Podrabský

Poletíme? mají už roky dobře hudebně našlápnuto a aktuálně zakončují svoji 15 let tour.

Zásadní osobností kapely je zpěvák, textař, muzikant a výtvarník Rudolf Brančovský.  S jistou nadsázkou zvládá ve svých textech a melodiích vyprávět o mnohdy složitých věcech. Zpracování témat lásky i běžných příběhů je v jeho podání upřímné. Texty jsou neuvěřitelně kreativní, psané s lehkostí. Navíc se v nich během poslechu najdete. Fanoušci si na koncertech užívají hravost a svižnou rytmiku v instrumentálně propracovaných písních.

V brněnském klubu Fléda Poletíme? nahráli a vydali jako živák Best of do gramofonu s podtitulem 15 let ve vzduchu. Poslední hudební novinkou, kterou kapela vypustila do hudebního světa, je píseň Už nechci bejt muzikant. (Věnováno všem hudebníkům, kteří za své muzikantství zaplatili víc, než je zdrávo.) Píseň doprovází dokumentární klip v režii Brančovského a Davida Podrabského, který dává nahlédnout do nahrávacího studia a brněnských ulic. Poletíme? slibují další singl, a to již velmi brzy, pod názvem Hvězdy těžký to maj. Skladby jsou po loňské pecce Můžeš mi říct ochutnávkou z připravovaného nového alba, které vyjde v první polovině letošního roku.

Kdo sleduje Rudolfa Brančovského na sociálních sítích ví, že je i výborným výtvarníkem a obě umělecké činnosti se mu stále intenzivněji a úspěšně propojují.

Poletíme? zkrátka umí posluchače potěšit i překvapit. A mě baví, že se na jejich koncertech všechno, co k muzice patří, krásně propojí…

Témata

Marcela Doubková

Marcela Doubková

Externí redaktor

Šéfredaktor měsíčníku EXIT162, divadelní pedagog, moderátorka a textařka.

Přečtěte si také